Kort väg til långa åk!

Branäs är lättillgänglig både fra Norge og Sverige med gode körvägar.

Branas kart

Alpint

I Branäs hittar du allt från svarta pister till fina backar för de som tar sitt första slalomåk.

Branäs har 33 backar, 28 liftar och 28 km längdskidsspår. Läs mer på branas.se

Här står skidåkning i fokus, med ny preparerade backar varje morgon. Starta åket på toppen av fjället med gondolliften eller 4-säters expresslift eller den nye 6-säters Toppexpressen från Mattesdalen som er klar sesongen 2022/2023.

På toppen hittar du Skandinaviens största skidbro som knytter ihop två toppar. Den längsta backen är 3 km låmg och har en fallhöjd på 415 meter.

Du kan avsluta på afterski, i pubarna eller restaurangerna på den valfri sida av fjället. Garanterat spännande för både stora och små. Branäs har för 13de gången vunnit priset « bästa barn- och ungdomsdestination» läs mer på barnsemester.se.

Längdskidor

Sätt på dig skidorna utanför stugdörren. Nypreparerade skidspår varje dag i och ljusslingor i området. I tillägg hittar du Långberget ca 20 minuters körväg undan, hittar du bland Sveriges finaste längdskidsområden. För de allra ivrigaste har vi också en helårs skidtunnel i Torsby.

Shutterstock 247140211
Shutterstock 1156481047

Snöskoter

Möjlig snöskoterkörning på leder, upplev naturen på ett helt nytt sätt. Ta snöskotern till skidbacken, eller följ skoterleder ut av området och kör till Sälen, eller Åre om du vill har en riktig långtur. Även om det är fri skoterkörning upplevs det inte som störande eller besvärande på destinationen. Det rekomenderas att köpa skoter lokalt så att ev. service kan utföras mens man är hemma.

Sommar i Branäs

I Branäs hittar man äventyr och nöje för hela familjen. Här hittar man familjevänliga cykelleder med bla.a. 3 downhillspår på skidanläggningen som passer alla åldrar. Lederna startar på Branäsberget och 2 av dem tar dig ner til sexsitsliften Sjöexpressen som tar dig upp til berget igjen. I närområdet finns det också möjligheter för frisbeegolf, vandring, padel, SUP och terränglöpning. Se karta här: https://www.branas.se/sommarka...

Värför inte avsluta dagen med en härlig lunch på Toppstugan?

Fina fiskevatten med gott om fisk och Klarälven för bad och laxfiske. Området bjuder på vacker natur. En fin sandstrand längs Klarälven och badkulpar i fjällen.

Branas cykel 32

Central läge

  1. Likenäs ca 11 km
  2. Sysslebäck ca 19 km
  3. Torsby ca 76 km
  4. Trysil ca 100 km
  5. Oslo ca 200 km
  6. Göteborg ca 390 km
  7. Stockholm ca 430 km