Kort väg til långa åk!

Branäs ligger 10 mil nordöst om Kongsvinger och 10 mil söder om Trysil, längs Klarälven 20 mil från Oslo med ca 2,5-3 timmars körväg beroende på körförhållanden. Med ny 4-fälts motorväg mot Kongsvinger är körvägen och trafiken på ut- och infartsdagar en dröm i jämförelse med ställen som tex. Sjursjøen, Hafjell och Trysil.

Branas skimap 1 6 6 print 1

Alpint

I Branäs hittar du allt från svarta pister till fina backar för de som tar sitt första slalomåk.

Branäs har 33 backar, 28 liftar och 28 km längdskidsspår.

Här står skidåkning i fokus, med ny preparerade (osäker på om man säger det på svenska, finner ikke i translate) backar varje morgon. Starta åket på toppen av fjället med gondolliften eller 4-säters expresslift.

På toppen hittar du Skandinaviens största skidbro som knytter ihop två toppar. Den längsta backen är 3 km låmg och har en fallhöjd på 415 meter.

Du kan avsluta på afterski, i pubarna eller restaurangerna på den valfri sida av fjället. Garanterat spännande för både stora och små. Branäs har för 13de gången vunnit priset « bästa barn- och ungdomsdestination» läs mer på barnsemester.se.

Längdskidor

Sätt på dig skidorna utanför stugdörren. Nypreparerade skidspår varje dag i och ljusslingor i området. I tillägg hittar du Långberget ca 20 minuters körväg undan, hittar du bland Sveriges finaste längdskidsområden. För de allra ivrigaste har vi också en helårs skidtunnel i Torsby.

Shutterstock 247140211
Shutterstock 1156481047

Snöskoter

Möjlig snöskoterkörning på leder, upplev naturen på ett helt nytt sätt. Ta snöskotern till skidbacken, eller följ skoterleder ut av området och kör till Sälen, eller Åre om du vill har en riktig långtur. Även om det är fri skoterkörning upplevs det inte som störande eller besvärande på destinationen. Det rekomenderas att köpa skoter lokalt så att ev. service kan utföras mens man är hemma.

Fiske och kanotpaddling

Fina fiksevatten med gott om fisk och Klarälven för bad och laxfiske. Området bjuder på vacker natur med stigar och cykelmöjligheter. En fin sandstrand längs Klarälven och badkulpar i fjällen.

Shutterstock 333641777

Central plassering

Branäs ligger 10 mil nordöst om Kongsvinger och 10 mil söder om Trysil, längs Klarälven 20 mil från Oslo med ca 2,5-3 timmars körning beroende på körförhållanden.

Med ny 4-fälts motorväg mot Kongsvinger är körvägen och trafiken på ut- och infartsdagar en dröm i jämförelse med ställen som tex. Sjursjøen, Hafjell och Trysil.